Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 04:28
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα

Επιστρέφουν από τη Δευτέρα για προπόνηση οι Ακαδημίες

Off

Η σταδιακή επιστροφή της κοινωνίας και των δραστηριοτήτων σε μία νέα κανονικότητα, συμπεριλαμβάνει και την επιστροφή στις προπονήσεις για τους αθλητές των ερασιτεχνικών σωματείων σε όλα τα αθλήματα. 

Ήδη, από τις 10 Μαΐου έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις σε αρκετά αθλήματα, που θεωρούνται χαμηλής επικινδυνότητας για τη διασπορά του ιού, ενώ από την προσεχή Δευτέρα 17 Μαΐου, δίνεται η δυνατότητα της επιστροφής στις προπονήσεις για τους αθλητές των Ακαδημιών, με την προϋπόθεση, ότι αυτές θα γίνεται σε σταθερά γκρουπ μέχρι 10 άτομα και μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα. 

Επίσης, εκείνο που διευκρινίστηκε χθες από τη ΓΓΑ είναι, ότι θα ισχύει η επίδειξη του αποτελέσματος του self test, το οποίο κάνουν τα παιδιά που είναι ταυτόχρονα και αθλητές, ώστε να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και Απασχόλησης Βασίλης Γοργόλης τόνισε, πως η απόφαση επιστροφής στις προπονήσεις και γενικότερα στην επαναλειτουργία με αυστηρή τήρηση των μέτρων και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, θα δώσει μία μεγάλη διέξοδο στις νέες ηλικίες, αλλά όχι μόνον σε αυτές.

Απηύθυνε ωστόσο έκκληση τόσο στους υπεύθυνους των αθλητικών σωματείων, στους υπεύθυνους της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και στους αθλητές, όπως και στους γονείς και κηδεμόνες τους, να είναι ιδιαίτερα τυπικοί και σχολαστικοί, με την τήρηση των μέτρων, ώστε το δύσκολο πρώτο διάστημα της προσαρμογής, να περάσει χωρίς να προκληθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΓΓΑ: 

Από 01/06/2021 ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

Από 01/06/2021 ξεκινούν  οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).

Από 07/06/2021 ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου