Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 10:14
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Σε μερική επιφυλακή η Πυροσβεστική στην Ήπειρο

Off

Σε κατάσταση μερικής επιφυλακής έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ήπειρο λόγω του καύσωνα και των συνθηκών που έχει δημιουργήσει σε ολόκληρη τη χώρα.

Μάλιστα, χθες Παρασκευή ήταν η πρώτη ημέρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου που τα Ιωάννινα και η Άρτα ήταν στην κατηγορία επικινδυνότητας 3 για το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιών, ενώ τρεις συνεχόμενες ημέρες στο ίδιο επίπεδο συμπλήρωσαν Πρέβεζα, Θεσπρωτία και Λευκάδα.

Η κατάσταση της μερικής επιφυλακής στην υπηρεσία γίνεται δυσκολότερη καθώς τις τελευταίες ημέρες διατέθηκαν δυνάμεις για την ενίσχυση άλλων δυνάμεων στη Δυτική Ελλάδα, όπως ανέφερε ο συντονιστικής επιχειρήσεων Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, υποστράτηγος Δημ. Κοντογιάννης.

«Αυτό που έχουμε προσπαθήσει, είναι να μην αφήνουμε ακάλυπτες περιοχές και στο μέτρο του δυνατού, πιστεύω ότι το καταφέρνουμε. 

Απευθύνουμε ωστόσο έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις εργασίες σε εξωτερικούς χώρους και να δίνουν έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση όταν υποπέσει κάτι στην αντίληψή τους», ανέφερε ο κ. Κοντογιάννης.

 

Εγκλωβίστηκαν στην 

κοίτη του Αράχθου

Εκτός από την πρόληψη κατά των πυρκαγιών, η υπηρεσία καλείται να επέμβει και σε πλήθος άλλων συμβάντων όπως αυτό της Πέμπτης όταν ένα ζευγάρι που βρέθηκε στον Άραχθο για περιήγηση, εγκλωβίστηκε ξαφνικά στη μέση της κοίτης του ποταμού, όταν η στάθμη των νερών ανέβηκε απότομα λόγω του ανοίγματος του φράγματος της ΔΕΗ στη λίμνη Αώου.

Το αποτέλεσμα ήταν μετά την έκκλησή τους για βοήθεια, να κινητοποιηθεί η 5η ΕΜΑΚ και να στηθεί επιχείρηση διάσωσης με τη χρήση πλωτών μέσων για να βγουν στην όχθη.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου