Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 07:00
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα

Εκπαίδευση υψηλών απαιτήσεων σε προσομοιωτή

Off

Τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε έναν από τους μόλις επτά αντίστοιχους προσομοιωτές που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη έχουν από την αρχή της εβδομάδας μέχρι και σήμερα 120 συνολικά πυροσβέστες στην Ήπειρο.

Μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική διαδικασία σε πραγματικές συνθήκες ή ακριβέστερα, σε συνθήκες που προσομοιάζουν σε αντίστοιχα αστικά συμβάντα που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες και στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων πυροσβεστών εν ώρα υπηρεσίας αφορά ακριβώς σε τέτοιου είδους συμβάντα όπως είναι διασώσεις ατόμων και κατασβέσεις πυρκαγιών σε διαμερίσματα.

Ο προσομοιωτής που βρίσκεται στο κτίριο διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου παρέχει ακριβώς τη δυνατότητα της εκπαίδευσης σε ένα διαμέρισμα 30 περίπου τετραγωνικών, μέσα στο οποίο εξελίσσονται διάφορα σενάρια και για κατάσβεση πυρκαγιάς αλλά και για διάσωση ατόμων. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του προσομοιωτή φτάνουν μέχρι τους 500 βαθμούς, κάτι που όπως είπε ο συντονιστής επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την Ήπειρο και τη Δυτ. Μακεδονίας Δημ. Κοντογιάννης είναι πολύ κοντά σε συνθήκες που αντιμετωπίζουν σε πραγματικά συμβάντα.

«Εκείνο που μας απασχολεί, είναι να ανεβάσουμε το επιχειρησιακό επίπεδο της υπηρεσίας και το αίσθημα της ομαδικής λειτουργίας. Ο εξοπλισμός προστατεύει τους πυροσβέστες και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εξοικείωση με αυτές τις συνθήκες. Είναι θλιβερό να έχουν χαθεί πυροσβέστες σε αστικά συμβάντα, και αυτό που επιχειρούμε, είναι να εξοικειωθούμε με τόσο δύσκολες και ακραίες συνθήκες», σημείωσε ο κ. Κοντογιάννης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ