Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 03:49
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα

Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς

Off

Στην υποστήριξη των πεζών και την αναβάθμιση των υποδομών, στοχεύει μεταξύ άλλων το έργο αναβάθμισης της οδού Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και της Πλατείας Παργης στην αρχή της.,

Στην υπογραφή της σύμβασης προχώρησαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο ανάδοχος του έργου.

Η παρέμβαση έχει προϋπολογισμό 600 χιλιάδων ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στην Πλατεία Πάργης και την οδό Χαριλάου Τρικούπη. «Κύριος στόχος της παρεμβάσεων είναι να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς και τα ποδήλατα, ενώ συγχρόνως να επιτρέπει την ασφαλή διέλευση των οχημάτων», όπως επισημαίνεται.

Τι αλλάζει

Όπως προβλέπεται από την μελέτη, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη τροποποιείται ο άξονάς της οδού προκειμένου να μειωθούν οι πολλαπλές αλλαγές κατεύθυνσης αλλά και για να ευθυγραμμιστεί με την είσοδο της προέκτασης, με την οποία δεν υπήρχε σύγκλιση. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή πέντε διαβάσεων πεζών πριν την συμβολή με τις  κάθετες οδούς για να επιτρέπουν στα οχήματα που εισέρχονται να κινούνται ανεπηρέαστα.

Στα πεζοδρόμια προβλέπεται η επίστρωση με πλάκες που θα είναι ανθεκτικές στις κλιματικές συνθήκες της περιοχής και συγχρόνως θα είναι ασφαλείς για την κίνηση των πεζών.

Επί όλων των πεζοδρομίων κατασκευάζεται λωρίδα όδευσης τυφλών διαφορετικής υφής και χρώματος από το δάπεδό της, που αποβλέπει στην καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα στην όραση.

Στην πλατεία Πάργης κατασκευάζεται ισόπεδος κόμβος. Ο άξονας των οδών μετατοπίζεται σε περιορισμένη έκταση, σε σχέση με τον υφιστάμενο, λόγω της διαφοροποίησης του πλάτους των πεζοδρομίων και των παρκίδων.

Ο Γ. Αρλέτος

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, επιτυγχάνεται αφενός η επίλυση σοβαρών προβλημάτων σε μία πυκνοδομημένη και με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο περιοχή και αφετέρου η σημαντική αναβάθμισή της.

Ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας στην εξέλιξη όλων των έργων.

«Το κλίμα αυτό αναμφίβολα επηρεάζει τα εργοτάξια σε ένα χρονικό διάστημα που μπορούσαν να ανεβάσουν ρυθμούς. Οι ανάδοχοι κάνουν την προσπάθειά τους για να μην παγώσουν οι εργασίες. Η Δημοτική Αρχή κατανοεί τα προβλήματα αυτά, είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν και επιπλέον πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση ώστε να κλείσουν ομαλά τα έργα που εκτελούνται από το ΕΣΠΑ και έχουν ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα», υπογράμμισε ο κ. Αρλέτος.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου