Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εθελοντικού Καθαρισμού Μονοπατιών

Off

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εθελοντικού Καθαρισμού Μονοπατιών που διοργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με τον Φιλεκπαιδευτικό, Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Πωγωνιανής, το Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο (Φ.Ο.Σ) Πωγωνίου και εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Εθελοντές από την Κωνσταντινούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και την Άρτα έγιναν μία ομάδα με κατοίκους των χωριών του Πωγωνίου και καθάρισαν και σηματοδότησαν με τις μπλε πινακίδες του Epirus Trail  τη χαράδρα του Κουβαρά και τη διαδρομή από το γεφύρι του Γκρέτσι μέχρι το Κουτσόκρανο.

Στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη και διάσωση των μονοπατιών και του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και οι εθελοντές καθάρισαν τους πεζοπορικούς δρόμους ξαναζωντανεύοντας παλιά μονοπάτια που διαπερνούν μία περιοχή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με την ιστορία, τη φυσική ομορφιά και τον πλούσιο ιστορικό πολιτισμό του Πωγωνίου και ξεναγήθηκαν σε μουσεία κι όχι μόνο.

Όλοι οι εθελοντές έλαβαν αναμνηστικά δώρα καθώς και παραδοσιακά προϊόντα  της περιοχής.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ